Pâine ciabatta

de diaconta in Piine, 20 Noi 2014 | 8353 vizualizari

 

A început să-mi placă să pregătesc pâine în casă.Chiar dacă nu am maşină pentru pâine,este deosebit de uşor de pregătit,vremea este tocmai bună pentru a pregăti ceva la cuptor,aşa că nu avem nici o scuză.
Ca să recapitulăm,a fost mai întâi pâinea fără framântare,apoi pâinea cu cartofi,baghetele franţuzeşti cu seminţe,aşa că a venit timpul să încerc şi ciabatta.
Si cum pâinea aceasta a fost aşa de bună,astăzi am pregătit-o din nou.
Iată cum am pregătit această pâinica.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 350 ml apa calduţă
  • 7 g drojdie uscata(1 plic)
  • 1 lingurita sare
  • Puţin zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine ciabatta:

Am cernut faina,apoi am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia uscata.

Am pus apoi uleiul de masline si apa calduta si am framântat pâna am obtinut un aluat elastic care s-a desprins de peretii vasului.

Am mutat coca într-un bol pe care l-am uns cu putin ulei,l-am acoperit cu un şervet curat si l-am lasat sa dospeasca în loc caldut ,lipsit de curenti de aer.

L-am lasat pâna si-a dublat volumul(chiar mai mult,ca ma luasem cu alte treburi).

Am rasturnat coca pe planseta si am mai framântat putin.

Am  asezat coca într-un vas de yena oval,în care am pus hârtie de copt.

L-am acoperit din nou si l-am mai lasat sa se dospeasca cât s-a încalzit cuptorul.

Am dat drumul la cuptor la 250 de grade si am pus o tava care sa se încalzeasca odata cu el.

Am vrut sa coc aceasta pâine la fel ca baghetele frantuzesti.

Când cuptorul s-a încins,am pus o cana de apa rece în tava din cuptor,pentru a crea aburi şi am bagat rapid vasul cu pâinea.

Dupa 15 minute,am redus focul la 230 de grade si am scos tava cu apa.

Am mai lasat 20 de minute .

In ultimele 10 minute,am transferat pâinea într-o tava,cu tot cu hârtie,am desfacut hârtia pentru ca pâinea sa se rumeneasca si pe partile laterale.

Am scos pâinea din cuptor,cu ajutorul unei pensule,am umezit coaja si am acoperit cu un prosop.

Astfel coaja va ramâne crocanta,dar nu va fi prea „aspra”.

Foarte tentanta aşa fierbinte,mirosind îmbietor.

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine ciabatta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa